Stel een energie vraag!!
Terug naar overzicht
isoleren
energiebesparen
informatie

Vloerisolatie

Warme voeten!

Vloerisolatie zorgt voor meer comfort in huis (warmere voeten), bespaart energie, je huis wordt gelijkmatiger warm, er is minder tocht en je hebt geen last meer van vocht vanuit de kruipruimte.


  • De vloercheck van Milieu Centraal geeft inzicht in de technieken en materialen die in jouw situatie zijn toe te passen. Vloerisolatie is mogelijk indien de kruipruimte minimaal ca. 50 cm hoog is.
  • Er zijn verschillende materialen en technieken toepasbaar: thermokussens, platen van kurk, hout, vlas, EPS (13 cm) of hardschuim (PIR) 8 cm, gespoten PUR-schuim (13 cm), dampremmende bodemfolie. Glas- of steenwol (12-14 cm) kan ook, maar niet in een vochtige kruipruimte.
  • Als isoleren van de onderkant van de vloer niet mogelijk is kan soms wel bodemisolatie in de kruipruimte worden toegepast, dit is echter minder effectief.
  • Het is specialistisch werk, neem een professioneel bedrijf in de arm. Zelf doen kan, maar vraagt veel kennis en nauwkeurigheid.
  • Warme voeten zijn belangrijk voor het comfort, het gaat bij vloerisolatie zeker niet alleen om gasbesparing.


Op 'Verbeterjehuis.nl' vind je compacte en overzichtelijk informatie over vloerisolatie. De site is een initiatief van Milieu Centraal.

Verbeterjehuis.nl - vloerisolatie

Uitgebreide informatie?

Zoek je uitgebreide informatie? Kijk dan op de pagina over vloerisolatie van Milieu Centraal.


Meer weten over Milieu Centraal?

Ook interessant


Maak aanspraak op subsidie

Met spouwmuurisolatie kun je aanspraak maken op subsidie van de rijksoverheid (ISDE). Je moet aan bepaalde eisen voldoen. De hoogste subsidie krijg je wanneer twee maatregelen uit laat voeren (isolatie, glas en (hybride) warmtepomp). Voer je één isolatie maatregel uit dan is de subsidie lager. Alle informatie vindt je hier.

Deel dit artikel