Stel een energie vraag!!
Terug naar overzicht
040energie
kennisbank
stroomvoorziening voor electrisch rijden

Stroomvoorziening voor electrisch rijden

Er worden steeds meer elektrische auto’s verkocht. Elektrische auto’s en laadpalen zijn steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Particulieren met een elektrische auto willen graag een eigen laadpunt aan huis. Als je een eigen oprit hebt is dat geen probleem. Maar heb je geen eigen plek op eigen terrein hebt ligt dat anders.

040energie is samen met een aantal andere organisaties in de stad in dialoog met de gemeente om laden aan huis voor zo veel mogelijk mensen bereikbaar te maken. Help mee!

Met stroom van eigen zonnepanelen is het opladen van je elektrische auto aan huis de duurzaamste optie. Helaas is het geen uitgemaakte zaak dat straks mensen hun auto voor de deur kunnen opladen. Als je geen plek op eigen terrein hebt en je auto alleen langs de weg kunt neerzetten, moet er een kabel over de stoep en het gemeentebeleid verbiedt dat. Toch is de vraag of een verbod wel nodig is. Er zijn creatieve oplossingen om eventuele problemen het hoofd te bieden. We willen in een goede dialoog samen met de gemeente tot breed geaccepteerde oplossingen komen.

Mocht je zelf een elektrische auto hebben maar geen eigen oprit en wil je als ervaringsdeskundige meedenken, meld je dan bij .

Deel dit artikel