Stel een energie vraag!!
Terug naar overzicht
isoleren
energiebesparen
informatie

Isolatieglas

Veel besparen met goed isolatieglas

Er is zeer goed isolerend glas verkrijgbaar in verschillende vormen:

HR++ glas

  • Dubbelglas gevuld met Argon of Krypton, met aan de binnenkant een warmtereflecterende coating (onzichtbaar). Kan vrijwel altijd in bestaande kozijnen geplaatst worden.

Triple glas

  • Drievoudig glas (ook aangeduid als HR+++), beide luchtkamers gevuld met Argon of Krypton, ook met aan de binnenkant tweemaal een warmtereflecterende folie (onzichtbaar). Wordt vooral toegepast in nieuwe kozijnen.

Vacuümglas

  • Heel dun dubbelglas met een vacuüm tussen de twee lagen. Is kostbaar, kan een optie zijn voor bijvoorbeeld monumenten.

Waarom glas vervangen?

  1. Nieuw isolatieglas kan een boel warmteverlies voorkomen omdat het veel beter isoleert dan je bestaande glas. Je bespaart op je energierekening.
  2. Nieuw isolatieglas voorkomt ook condens en “koude trek” naast een raam.
  3. Veel oude dubbele ruiten zijn aan het eind van hun levensduur (ongeveer 25-30 jaar). Ze raken “lek”: je krijgt condens tussen de ruiten en ze isoleren slecht.
  4. Glas vervangen is alleen zinvol als je kozijnen goed zijn. Laat bij twijfel een inspectie uitvoeren.


Op 'Verbeterjehuis.nl' vind je compacte en overzichtelijk informatie over isolatieglas. De site is een initiatief van Milieu Centraal.


Verbeterjehuis.nl - isolatieglas

Uitgebreide informatie?

Zoek je uitgebreide informatie? Kijk dan op de pagina over isolatieglas van Milieu Centraal.


Meer weten over Milieu Centraal?

Ook interessant

Maak aanspraak op subsidie

Met spouwmuurisolatie kun je aanspraak maken op subsidie van de rijksoverheid (ISDE). Je moet aan bepaalde eisen voldoen. De hoogste subsidie krijg je wanneer twee maatregelen uit laat voeren (isolatie, glas en (hybride) warmtepomp). Voer je één isolatie maatregel uit dan is de subsidie lager. Alle informatie vindt je hier.

Deel dit artikel