Stel een energie vraag!!
Terug naar overzicht
energiebesparen

Zet je cv-ketel op 60

In 10 minuten ca. € 100,- besparen op jouw energierekening

In heel Nederland ging in 2018 de actie 'zet je cv-ketel op 60' van start. Want door een cv-ketel op een lagere temperatuur in te stellen kun je direct besparen. Je kunt het zelf, en dus zonder kosten doen. Veel eigenaren gingen je voor. Ook in Eindhoven. Bij 040energie zijn daar zeer positieve reacties op binnengekomen en geen enkele klacht.


Hoe werkt het?

Met je telefoon stel je de cv-ketel in op een lagere temperatuur: 60 graden in plaats van 80. Je cv-ketel gebruikt dan minder gas om je huis warm te houden. Het scheelt ongeveer 5%, met de huidige tarieven is dat ongeveer € 140,- per jaar. We hebben filmpjes en een handleiding voor meer dan zeventig verschillende ketels. Het huis blijft wel even warm.

Zijn er nadelen?

Je huis warmt iets minder snel op als het binnen koud is. De temperatuur van het warme water uit de kraan blijft gelijk. Het is niet gevaarlijk – CV ketels zijn er voor ontworpen. Als het niet bevalt stel je de cv-ketel zo weer in op de oude temperatuur. Vrijwilligers van 040energie helpen bij problemen.
Heb je toch vragen voordat je durft te beginnen: ga naar de helpdesk.

Mee doen?

Dat gaat het handigst op een mobiele telefoon, dan kun je daarmee meteen naar je cv-ketel lopen. Je bekijkt je het filmpje voor jouw ketel, en je krijgt een simpele stap voor stap handleiding. Kijk snel of jouw cv-ketel geschikt is! Vul het formulier hieronder in en je kunt van start.

Direct naar de instructies

Deel dit artikel